خشک کن صنعتی

خشک کن میوه و سبزی

خشک کن گیاهان دارویی

خشک کن چیپس میوه

خشک کن میوه


هدف عمده خشک کردن ماده غذایی، افزایش ماندگاری محصول نهایی است. کاهش رطوبت محصول ، در فرآیند خشک کردن تا حدی انجام می شود که رشد میکروبی واکنش های شیمیایی را محدود کند. در اکثر فرآیندهای خشک کردن ، از هوای داغ استفاده می شود؛ اما سالیان متمادی است که در سراسر جهان خشک کن های هوایی مورد استفاده قرار می گیرد. به نظر می رسد این خشک کن ها با سرعتی که در خشک کردن مواد غذایی دارد برای حفظ رنگ ، بو و مزه آنها موثر باشند. خشک کن های هوایی باعث کریستاله کردن مواد غذایی شده و آنها را شبیه تر به شکل اولیه خود خشک می کنند. دکتر مرتضوی می گوید:ساختمان اصلی هر خشک کن اتمسفری شامل یک اتاقک است که ماده غذایی در آن جای می گیرد و مجهز به یک دمنده و تعدادی لوله است تا امکان رد و بدل شدن هوای داغ را در اطراف ماده غذایی فراهم کند. به این ترتیب آب از سطح محصول حذف شده و طی یک مرحله از خشک کن صنعتی خارج می شود. این نوع خشک کن ها به طور وسیعی در تولیدکلوچه ، میوه خشک ، سبزی خرد شده و غذای حیوانات خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. گاهی به طور خاص ، گرمترین هوا را در تماس با سردترین ماده غذایی قرار می دهند تا سرعت خشک شدن محصول را در ابتدای عملیات خشک کردن افزایش دهند.

یکی از روش‌های جدید صنعتی خشک کن میوه‌، به کارگیری فرآیند اسمز فرایینگ به همراه استفاده از پوشش‌های خوراکی است که محققان موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج به آن دست پیدا کرده‌اند. فاطمیان، پژوهشگر این موسسه در این باره می‌ گوید: “فرآورده ی تولید شده، بدون استفاده از ترکیبات شیمیایی نگهدارنده از نظر خصوصیات کیفی مانند رنگ، طعم، ارزش غذایی و محتوای ویتامینی، برتری قابل توجهی در مقایسه با نمونه‌ های تولید شده به صورت سنتی و صنعتی معمول دارد. استفاده از روش‌های تلفیقی اسمزی و فرایینگ می ‌تواند حدود ۸ تا ۱۰ درصد، تولید محصول خشک نهایی را افزایش و واکنش‌های نامطلوب قهوه‌ای شدن آنزیمی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.” وی افزود: “تا کنون این فناوری برای تولید محصولاتی مانند سیب، موز، کیوی، پرتقال، گلابی، زردآلو و هلو مورد استفاده قرار گرفته است.” معایب روش سنتی میوه های خشک روش‌های سنتی خشک کردن مواد غذایی بر کیفیت محصول تاثیرات منفی می‌ گذارد، مانند افزایش چروکیدگی بافت، سخت شدن سطح محصول، تغییرات نامطلوب در رنگ، عطر، ‌طعم و کاهش ارزش غذایی آن. قهوه‌ای شدن آنزیمی ‌فرآیندی است که به علت فعال شدن آنزیم ‌های موجود در میوه‌ هایی مانند سیب موجب تغییر رنگ آن می‌ شود. البته تا اندازه‌ ای می‌ توان رنگ بعضی میوه‌ها را پس از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از چاشنی قوی مثل آب لیمو ترش تثبیت کرد


خشک کن میوه   خشک کن میوه

اگر در منزل میوه خشک کن میوه ندارید، خشک کردن با فر بهترین روشی است که می توانید استفاده کنید، زیرا شکر یا ماده افزودنی دیگری به آن نمی افزایید و تنها چندین ساعت زمان برای این کار نیاز دارید. فایده انجام این کار در خانه آن است که روی نتیجه کار خود کنترل خواهید داشت و میوه ها را به هر اندازه و شکلی که مایل باشید، خشک می کنید. کیفیت میوه خشک توسط خشک کن میوه شده به اندازه تکه های میوه و مدت زمان خشک کردن آن بستگی دارد.


میوه های کوچک مثل انگور، توت فرنگی، گیلاس و گوجه فرنگی مینیاتوری را می توان به صورت درسته خشک کرد. میوه های متوسط را می توان نصف یا حلقه حلقه کرد و میوه های بزرگ یا خیلی سفت مثل انبه، آناناس و نارگیل را باید ورقه ورقه کرد. میوه های آماده شده را روی یک سینی توری و سپس روی سینی فر قرار دهید به صورتی که طرف برش خورده آن به سمت پایین باشد. بسته به نوع میوه آن را 2 الی 12 ساعت در فر با حرارت 112 درجه سانتی گراد (224 درجه فارنهایت) قرار دهید.


سینی فر را هر یکی دو ساعت یک بار کنترل کنید و میوه ها را جا به جا کنید، زمانی که میوه ها خشک و چروکیده شدند دلالت بر آماده بودن آن است. میوه های کاملاً خشک شده و ترد را می توانید در ظرف پلاستیکی دردار بریزید و در آشپزخانه نگهداری کنید. سبزیجاتی که هنوز کمی رطوبت دارند را در ظرفی پلاستیکی بگذارید و یا روی آن ها را با سلفون بپوشانید و می توانید تا چندین روز آن ها را در یخچال نگه داری کنید.

برای درست كردن میوه های خشك ، میوه ها را پس از شستن به صورت حلقه های بسیار نازك برش می دهیم و در سینی استیل یا اکت قرار داده و می چینیم، اگر بخواهیم در زمستان تهیه كنیم ظرف را روی شوفاژ قرار می دهیم و اگر در تابستان، زیر تابش نور خورشید قرار می دهیم .


احتیاجی به زیر و رو كردن میوه ها نیست و به مدت 7 الی 8 ساعت سبزی خشك می شوند

نکته :

برای جلوگیری از تغییر رنگ سیب یک کم آبلیمو روی حلقه های سیب بمالید.

میوه ها به دو صورت خشک می شوند:

1- به طور طبیعی

2- با دستگاه، مثل دستگاه خشک کن میوه مواد غذاییشک کردن میوه، راه مناسبی برای نگهداری آن در خارج از یخچال است، پس نیازی به یخچال نیست.

میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند.

هر 100 گرم میوه خشک تقریباً 250 کالری انرژی و 1 تا 5 گرم پروتئین دارد.

در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً 7 قسمت از 8 قسمت آب آن از بین می رود)، با خشک کن میوه ،میوه طعم بهتری به خود می گیرد. اما باید توجه داشت حرارتی كه برای خشك كن میوه‌ ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در میوه می‌شود.

به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به خشک کن سبزیجات شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.



سبزی تازه بخوریم یا خشك شده؟

علی رغم فواید سبزی خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترین وجه تمایز میوه‌های خشك شده با میوه‌های تازه، تبخیر آبی است كه حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.

البته میوه‌های خشك شده برای مصرف در شرایط خاص مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند كوهنوردی كه امكان حمل وزن زیاد بار وجود ندارد،  و خشک کن سبزی سودمند هستند.زشكان توصیه می‌كنند كه در صورت امكان حداقل روزی 2 لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتی كه این امكان وجود نداشته باشد، هر نصف لیوان میوه خشك شده، تقریبا با یك لیوان میوه تازه خرد شده برابر است. برای مثال زرد‌آلوی تازه از 86 درصد آب و 104 كالری انرژی تشكیل شده است. اما نیم لیوان زرد‌آلوی خشك شده 76 درصد آب و 212 كالری انرژی دارد.


با توجه به افزایش كالری سبزی خشك شده، در صورتی كه از رژیم لاغری پیروی می‌كنید، مصرف زیاد آنها توصیه نمی‌شود.

پزشكان خاطر نشان می‌كنند كه میوه‌های خشك باید در كنار میوه‌های تازه مصرف شوند و به هیچ وجه نمی‌توان سبزی خشك را جایگزین میوه تازه كرد.

لذا برای داشتن بدنی سالم و نیرومند، همیشه به مقدار کافی میوه تازه و خشک بخورید.

مطمئنا شما دوستان گورمند با روش خشک کردن سبزی در سایه آشنا هستین اما بدک نیست این روش ها رو هم امتحان کنین.بعد از اینکه سبزیها رو خوب شستین روی دستمال تمییز پهن کنین تا آب اون گرفته بشه بعد برای چند لحظه بذاریدش تو ماکروفر.این روش مخصوصا برای جعفری عالیه.دیگه کم کمک هم که زمستون از راه میرسه و شوفاژها روشن میتونین سبزیها رو تو آبکش یا سینی بریزین و بعد از خشک شدن سبزی رو در شیشه ای در دار و دور از نور نگداری کنین


    خشک کن میوه



 دستگاه خشک کن میوه با ظرفیت های 20 کیلو گرم تا 1 تن در روز ساخته میشود وبنا به سفلرش مشتری قابلیت تولید آن در روز افزایش و کاهش داده خواهد شد، به دلیل نظم خاصی در طراحی  واگن های ماشین فوق ،باعث شده تا تخلییه مواد ، عمل آوری شده با سهولت بیشتری و آسان تر

تخلیه  شوند.

قفسه های ساخته شده از جنس توری نسوز ومقاوم در برابر حرارت بالا  و بدنه داخلی آن از نوع استنلس استیل مرغوب جهت بهداشتی بودن  برای مواد غذائی میباشد

الکترو موتور های  به کار رفته در دستگاه فوق همه از نوع ومارک های به نام اروپائی مباشد و فن های دمنده برای سیرکولاسیون هوا  با بهترین جنس و دقت ساخته شده اند

جنس  بدنه دستگاه خشک کن میوه از نوع ورق فولاد مبارکه ضخیم و دولایه برای حفظ دمای داخلی کابین میباشد و درون لایه ووسط از پشم شیشه مرغوب استفاده شده است.

بر اساس نیاز مشتری تابو برق به کار رفته از دونوع plcو یا آنالوگ مییباشد.

ابعاد و اندازه،برق مصرفی،توان الکترو موتور ودبی فن سرکولاسیون دستگاه خشک کن میوه :

ابعاد واندازه آن بر اساس حجم تولید خشک کن متفاوت است وبنا به سفارش مشتری برای محصولات مختلف مباشد

دو کابین :دارای 2عدد واگن چرخدار بر روی ریل وهر واگن 20 عدد طبقه با جنس توری برای گردش هوای گرم در تمام طبقات

وبرای ایمنی بیشتر تمامی قسمت هائی که الکترو موور ویا فن  میباشد با ورق استیل کاور وپوشانیده شده است

برق مصرفی دستگاه خشک کن میوه به سفارش مشتری وطبق خواسته آن از 220 ولت شهری و380 ولت 3فاز صنعتی  امکان پذیر میبالشد

برای جابه جائی وانتقال بر روی آن چهار حلقه نصب شده است تا بتوان به راحتی بارگیری و جابه جا نمود

امرجنسی اضطراری دکمه ای برای حفظ امنیت در هر زمان

وزن دستگاه هم به ابعاد و حجم تولید وظرفیت  آن میباشد برای اطلا عات بیشتر  با ما تماس حاصل فرمائید


مزایا و معایب میوه خشک کن خانگی

میوه های خشک بهترین نوع تنقلات برای پذیرایی از میهمان ها هستند. آنها خشکبارهایی هستند که با توجه به آب کم، انرژی بیشتری دارند و قسمتی از مواد مغذی شان مانند ویتامین C تحت تاثیر حرارت و نور ازبین رفته است.
البته این روزها دستگاه های میوه خشک کنی به بازار آمده است که خانم های خانه دار می توانند با استفاده از آنها، انواع میوه و سبزی ها را خشک کنند. این دستگاه ها برای مصارف خانگی تهیه شده اند و حجم تولید میوه های خشک با آنها از دستگاه های صنعتی کمتر است. هدف عمده خشک کردن، افزایش ماندگاری محصول نهایی است و کاهش رطوبت، در فرآیند خشک کردن موادغذایی تا حدی انجام می شود که رشد میکروبی و واکنش های شیمیایی را محدود کند.



برای تهیه میوه و سبزی های خشک، ابتدا باید آنها را شست، سپس خرد کرد و در طبقه های دستگاه چید. در این دستگاه ها ابتدا المنت ها به وسیله برق گرم می شوند. از طریق چرخش پره ها، جریان هوا بین سطوح پخش می شود و باعث خشک شدن میوه و سبزی ها خواهد شد. اگرچه تولید صنعتی موادغذایی همیشه به دلیل تولید انبوه مورد توجه بوده است، اما در برخی از موارد تولید خانگی در مقایسه با تولید صنعتی مزایایی دارد؛ نظارت بیشتر بر مراحل تهیه و تولید میوه های خشک و رعایت مسایل بهداشتی و نیفزودن مواد نگهدارنده یا افزودنی های خاص از این مزیت ها است. البته معایب این دستگاه ها راندمان و حجم تولید کم و مصرف بالای برق است و باید این کار را با حوصله و صرف وقت بیشتری انجام داد.



خشک کن های هوایی در تولید کلوچه، میوه خشک، سبزی خردشده و غذای حیوانات خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. این خشک کن ها با سرعت بالا موادغذایی را کریستاله می کنند (یعنی آب از سطح محصول حذف و طی یک مرحله از خشک کن خارج می شود). به این ترتیب مواد شبیه تر به شکل اولیه شان خشک می شوند، رنگ، بو و مزه بهتری دارند، خواص تغذیه ای خود را حفظ می کنند و از آلودگی های محیطی دور هستند.


معرفی خشک کن میوه برقی 2751 کلترونیک

از آنجائیکه میوه‌های خشک خوشمزه ومقوی اند و حتی از ازمیوه‌های تازه هم خوش خوراک ترهستند، به سادگی می توان با قابلیت هایی که دستگاه خشک کن میوه کلترونیک Clatronic مدل DR 2751 دارد آنها را خشک و استفاده کرد. با داشتن این دستگاه دیگر نیازی به صرف وقت و زمان نیست تا میوه ها یا مواد غذایی توسط نور خورشید یا با گذاشتن آنها بر روی شوفاژ خشک گردند زیرا این دستگاه با توان 250 وات و ایجاد گردش باد گرم درون محفظه در کمترین زمان ممکن آنها را خشک کرده و در اختیار شما قرار می دهد.
کارکردن با این دستگاه خشک کن میوه بسیار ساده است و فقط کافیه میوه ها یا هر مواد غذایی دیگری را به قطعات کوچک تر تبدیل کرده و آنها را درون سبدهای دستگاه ریخت و دکمه روی دستگاه را جهت روشن کردن دستگاه فشارداد. این دستگاه دارای 5 سبد پلاستیکی به قطر27 و عمق 2 سانتی متر می باشد که می توان به راحتی به تعداد مورد نیاز آنها را بر روی هم سوار کرده و استفاده کرد . همچنین سرعتی که در خشک کن میوه کلترونیک مدل DR 2751 طراحی شده باعث حفظ رنگ ، بو و مزه آنها می شود و به هیچ عنوان تغییری در آنها مشاهده نمی گردد و فقط ممکن بعضی از آنها به رنگ قهوه ای در بیاید که این روند بسیار طبیعی می باشد. جنس بدنه و درب پوش این دستگاه خشک کن میوه کاملا پلاستیکی بوده که در برابر حرارت و گرما بسیار مقاوم می باشد.
لازم به ذکر است که میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، برای تثبیت رنگ آنها ماده ای بنام اکسید سولفور به آنها اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. بنابراین بهتر است که جهت خشک کردن میوه ها بطور کاملا خانگی تهیه گردد تا سلامتی عزیزانمان به خطر نیافتد.

                         خشک کن میوه


معرفی خشک کن میوه برقی 003 بیشل

 خشک کن میوه برقی بیشل Bishel مدل BL-FD-003 امکان خشک کردن میوه، سبزی، گل و هم چنین تهیه لواشک های خوشمزه را فراهم می کند. این دستگاه مجهز به چهار سبد بزرگ می باشد که بر روی هم قرار می گیرند. نوع قرارگیری آن ها که به صورت روی هم می باشد موجب می شود تا فضای کمتری اشغال گردد. بر روی پنل دستگاه دکمه روشن/ خاموش قرار دارد که با فشار دادن آن دستگاه روشن می شود. دکمه speed امکان کنترل دما را در چهار درجه 38، 48، 58 و 68 فراهم می کند. با استفاده از دکمه تایمر می توان زمان عملکرد دستگاه را از یک تا 12 ساعت تنظیم نمود. جهت تنظیم زمان و دما می توان از دکمه های مثبت و منفی استفاده نمود. میزان دما و هم چنین زمان تنظیم شده را می توان بر روی صفحه نمایش مشاهده نمود. فن توربوی  خشک کن میوه بیشل موجب گردش بهتر و یکنواخت جریان هوا در سبدها گردیده و باعث می شود تا زمان خشک شدن میوه ها در این دستگاه نسبت به سایر مدل ها به نصف کاهش یابد.
خشک کردن میوه ها راهی بسیار مناسب برای نگه داری آن هاست. در این دستگاه با استفاده از دمای کنترل شده ، هوا از پائین به طرف بالا دمیده شده و سپس از میان شبکه سینی ها به طرف بالا گردش می کند. گردش هوا باعث خارج شدن رطوبت از مواد خوراکی و در نتیجه خشک شدن آن ها می شود. این روش طعم، مزه و خواص میوه ها را به خوبی حفظ می کند. با خشک کردن میوه ها و سبزیجات تازه و رسیده می توانید در تمامی فصول از آن ها استفاده نموده و لذت ببرید. هم چنین نگه داری میوه و سبزی خشک شده بسیار آسان است و چون حجم آن ها کم شده است فضای بسیار کمی را برای نگه داری نیاز دارند. میوه و سبزی های خشک شده را با استفاده از ظروف در بسته که از ورود هوا جلوگیری می کنند می توان برای زمان های طولانی نگه داری کرد. میوه و سبزی هایی را که با  خشک کن میوه خشک می کنید کیفیت، طعم و رنگ بهتری دارند و دلیل آن عدم استفاده از نگه دارنده های شیمیایی و رنگ مصنوعی است. با مرطوب سازی مجدد سبزی ها می توانید این مواد را برای استفاده در سوپ، آش و انواع غذاها استفاده نمائید. هم چنین با استفاده از این دستگاه می توان انواع ادویه و گل ها را خشک نمود.

        خشک کن میوه

        

معرفی خشک کن میوه برقی 1200 امپریال

خشک کن میوه برقی امپریال EMPERIAL مدل EM-1200FD با توان 245 وات دستگاهی با مصرف خانگی است که امکان خشک کردن میوه، سبزی، لواشک، گوشت و ماهی را برای شما فراهم می نماید. بدنه دستگاه خشک کن میوه  از جنس پلاستیک مقاوم بوده و دارای 5 سینی بزرگ می باشد که بر حسب نیاز هر تعداد از این قفسه ها را که لازم دارید می تونید استفاده نمایید. این سینی ها به صورت طبقاتی روی هم قرار می گیرند تا فضای کمتری اشغال گردد و شفاف بودنقفسه ها به شما اجازه می دهد تا وضعیت ظاهری میوه و سبزی را بدون نیاز به بازکردن درب دستگاه بررسی کنید.
 خشک کن میوه 1200 امپریال دارای پنل کنترلی با دکمه روشن و خاموش و کلید های تنظیم دما می باشد که به صورت فشاری عمل می کنند. دستگاه قابلیت تنظیم دما برای انواع مواد غذایی در5 دمای 35، 41، 46، 58 و 68 درجه سنتی گراد را دارد. میزان دمای تنظیم شده را می توانید بر روی صفحه نمایش دیجیتال مشاهده نمایید. در این دستگاه با استفاده از دمای کنترل شده ، هوا از پائین به سمت بالا دمیده شده و سپس از میان شبکه سینی ها به طرف بالا گردش می کند. گردش هوا باعث خارج شدن رطوبت از مواد غذایی و در نتیجه خشک شدن آن ها می شود. این روش طعم، مزه و خواص میوه ها را به خوبی حفظ می کند و با خشک کردن میوه ها و سبزیجات تازه و رسیده می توانید در تمامی فصول از آن ها استفاده نموده و لذت ببرید. همچنین نگهداری میوه و سبزی خشک شده بسیار آسان است و چون حجم آن ها کم شده است فضای بسیار کمی را نیاز دارند.

          خشک کن میوه

معرفی خشک کن میوه برقی 513 گوسونیک

 خشک کن میوه برقی گوسونیک GOSONIC مدل GFD-513 با توان 400 وات برای مصارف خانگی طراحی شده است که امکان خشک کردن میوه جات, سبزیجات و مواد غذایی را دارد. جنس بدنه این دستگاه از پلاستیک مقاوم است و سینی هایی از پلاستیک شفاف دارد که باعث می شود در حین خشک شدن مواد غذایی بتوانید آن ها را ببینید و نظارت کامل داشته باشید. این سینی ها به صورت طبقاتی روی هم قرار می گیرند و فضای کمتری اشغال می گردد البته اگر میزان مواد غذایی تان کم بود و فقط در یک یا دو سینی قرار می گرفتند باز هم باید تمام سینی ها را بچینید حتی وقتی خالی هستند.
میوه خشک کن 513 گوسونیک دارای تایمر 12 ساعته و تنظیم 4 سرعته و صفحه نمایشگر LED دیجیتالی می باشد که زمان یا اندازه سرعت تنظیم شده را نشان می دهد. در این دستگاه هوا از پائین به سمت بالا دمیده شده و سپس از میان شبکه سینی ها به طرف بالا گردش می کند. گردش هوا باعث خارج شدن رطوبت از مواد غذایی و در نتیجه خشک شدن آن ها می شود. این روش طعم، مزه و خواص میوه ها را به خوبی حفظ می کند و با خشک کن میوه ها و سبزیجات تازه و رسیده می توانید در تمامی فصول از آن ها استفاده نموده و از خوردن این مواد غذایی سالم لذت ببرید. مواد غذایی به خصوص سبزیجات پس از خشک شدن حجم کمتری پیدا می کنند و راحتتر می توان آنها را نگهداری و حفظ نمود.

                                                                                                                                           خشک کن میوه



طراحی شده توسط شرکت آکان